ДТП на проспекті Науки: підозрюваний залишився під вартою

Сьогодні, 30 листопада, Апеляційний суд Харківської області відхилив скаргу адвоката 22-річного Алі Хенді, який підозрюється в скоєнні ДТП з трьома постраждалими та перебуває під вартою з правом внесення застави в розмірі 10 млн 510 тисяч гривень.

Про це Харків Times розповіла прес-секретар суду Євгенія Бондаренко.

Апеляцію розглядала колегія суддів у складі Олени Кружиліної та Миколи Савенко під головуванням Сергія Шабельнікова.

У залі також були присутні прокурор, адвокати сторін і перекладач підозрюваного. Самого Алі Хенді не було, питання про його обов’язкову участь у засіданні не ставилося.

Адвокат підозрюваного просив скасувати постанову слідчого судді та розглянути питання про зміну запобіжного заходу на домашній арешт або знизити розмір застави.

Представник потерпілих заперечував проти задоволення апеляції, вважаючи обраний слідчим суддею запобіжний захід законним і обґрунтованим.

Цієї ж точки зору дотримувався прокурор.

Колегія суддів постановила рішення слідчого судді залишити без зміни, а апеляцію адвоката — без задоволення.

Як повідомляв Харків Times, 7 листопада близько 16:00 в центрі Харкова сталася страшна аварія. Автомобіль на великій швидкості вдарився об бордюр острівця безпеки і збив чотирьох людей, що чекали зелений сигнал світлофора.

Поліція затримала водія, який спровокував ДТП в центрі Харкова. Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

9 листопада в Київський районний суд м.Харкова обрав запобіжний захід для 22-річного іноземця, водія автомобіля Volkswagen, який на проспекті Науки збив стояли на острівці безпеки пішоходів.

Згідно з рішенням суду, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави 10 млн 510 тис. грн.